Voor groepen vanaf 6 personen, gelieve de keuze te beperken tot 4 verschillende voor-en hoofdgerechten

Menu ‘’De Veehandel’’ €65,00 per persoon
(min. 2 personen)

Beenhesp met crudité of carpaccio van ossenhaas of garnaalkroketten 
*****
Coté a l’os of filet pure Limousin met Béarnaise , sla en frietjes 
*****
Irish Coffee of crème brulée of dame blanche

Aperitiefhapjes

Pata Negra-De Bellota Reserva (3jaar gerijpt) 50 gram €21.00 // 100 gram €35.00
Saté van Filet Pure (4 satés van fijn rundsvlees met  huisgemaakte currysaus)  €14.00

Soepen

Soep van de dag € 9,00
Erwtensoep met korstjes € 9,00

Koude voorgerechten

Tomaat garnaal (1 stuk) € 17,00
Gerookte zalm € 19,00
Carpaccio van ossenhaas € 14,00
Carpaccio Chianina(Italië) € 24,00
Terrine van ganzenlever € 23,00
Seranoham met meloen € 16,00
Beenhesp met crudités en pickles € 15,00

Warme voorgerechten

Kaaskroketten € 11,00
Huisgemaakte garnaalkroketten € 17,00

duo van kaas & garnaalkroketten € 13,00

Scampi’s van de chef (gebakken scampi’s geflambeerd met Pernod en een pittige roomsaus) € 24,00
Gebakken ganzenlever met appeltjes € 19,00
Toast met merg € 19,00
Kalfszwezeriken € 22,00

Visgerechten

Tomaat garnaal(2 stuks) € 28,00
Scampi’s van de chef € 27,50
Vis van de dag : dagprijs 

Specialiteiten

Limousin, côte à l'os ( voor 2 personen) 100% Biologisch gekweekte runderen  
Europese Filet Pure volgens voorraad: € 74,00

- limousin (Frankrijk) € 35,00
- Filet pur (Schotland) € 35,00
- Aberdeen Black Angus (Schotland) € 39,00

Dry Aged Beef

In de rijpcel, een donkere ruimte met een luchtvochtigheid van 85 % en een temperatuur tussen 0 en 3 graden, wordt bindweefsel door de enzymen in het vlees afgebroken. Daarnaast droogt het vlees wat in waardoor het malser en intenser wordt van smaak.

Holsteiner, afkomstig uit het noorden van Nederland
zeer doormarmerd met een zeer intense smaak. ( 450 gr )        € 44,00

Belgisch Witblauw Rib-Eye, 6 weken gerijpt (450 gr)               € 44,00

Black Aberdeen Agnus Rib-Eye, + 8 weken gerijpt (350 gr)      € 42,00
Grasgevoederde runderen die hun vrije loop hebben in de Schotse Highlands.
Zeer smakelijk gemarmerd rundsvlees 

Aubrac Rib-Eye, + 8 weken gerijpt (350 gr).                         € 44,00
De runderen voeden zich van mei tot september met het sappige gras van de hooglandweiden van de Aubrac (Frankrijk)
Er wordt niet bijgevoederd met maïs of gerst om zo de uitgesproken smaak te behouden 

Galician Rib-Eye ‘the Gladiator’, (Spanje) 500 gr, + 8 weken gerijpt.   € 52,00
Sterk doormarmerde Rib-eye.

Vleesgerechten

Geflambeerde pepersteak € 29,00
Filet pure € 35,00
Lady steak ( 250 gr) € 27,50
Filet pure "De veehandel"(roomsaus met foie gras en truffel) € 42,00
Filet pure "Rossini" (met gebakken ganzenlever en truffeljus) € 44,00
Entrecôte (500 gr) € 29,00
Belgische zesrib (600 gr) € 29,00

Zesrib Galician ( 500 gr ) € 38,00
Binnenspier met sjalotten € 22,50
Steak Tartaar € 27,00
Ossehaas "Robespierre" € 29,00
Lamscarré met warme groenten en aardappelgratin € 33,00
Paardenfilet € 32,00
Lady paardenfilet € 25,00
Kalfslever met ajuin € 25,00
Kalfslever "dijonaise" € 27,00
Kalfsnìeren natuur € 21,00

Kalfsnieren mosterdsaus € 25,00
Kalfszwezeriken € 37,00

Groenten

Sla met tomaten, groene sla, rauw witloof € 4,00

Dagverse warme groeten € 9,00


Sauzen

Peperroom, provençale, béarnaise of marchand de vin € 4,00

Nagerechten

Chocolademousse € 7,50

Créme brulée € 9,00
Rijstpap € 7,00
Tiramisu € 9,00
Dame Blanche met Callebaut chocolade € 8,50
Sabayon (min. 2 pers.) pp € 9,00
Tarte Tatin met vanille-ijs en geflambeerd met Calvados € 11,00
Kaasschotel (van kaasmeester Van Tricht) € 14,00


Bakwijze van het vlees

Bleu: lauw van binnen met een kort aangekorste buitenzijde
Saignant: licht gebakken met een warme rode binnenzijde, de smaak van het vlees komt volledig tot uiting
A point:goed gekorste buitenzijde met een roze binnenkant – bloedloos
Bien cuit: goed doorbakken – de smaak van het vlees gaat hierbij echter verloren

 

Voor groepen vanaf 6 personen gelieve de keuze te beperken tot 4 verschillende voor- en hoofdgerechten.