De Veehandel

De Veehandel

  • Home
  • Ons restaurant
    • Gastenboek
  • Eten en Drinken
    • Menukaart
    • Drankkaart
    • Suggesties
    • Menu - ENG
  • Foto’s
  • Contact
  • Reserveren

Eten en Drinken

Menukaart

Voor groepen vanaf 6 personen, gelieve de keuze te beperken tot 4 verschillende voor-en hoofdgerechten

Menu ‘’De Veehandel’’ €65,00 per persoon
(min. 2 personen)

Beenhesp met crudité of carpaccio van ossenhaas of garnaalkroketten 
*****
Coté a l’os of filet pure Limousin met Béarnaise , sla en frietjes 
*****
Irish Coffee of crème brulée of dame blanche

Aperitiefhapjes

Pata Negra-De Bellota Reserva (3jaar gerijpt) 50 gram €21.00 // 100 gram €35.00
Saté van Filet Pure (4 satés van fijn rundsvlees met  huisgemaakte currysaus)  €14.00

Soepen

Soep van de dag € 9,00
Erwtensoep met korstjes € 9,00

Koude voorgerechten

Tomaat garnaal (1 stuk) € 17,00
Gerookte zalm € 19,00
Carpaccio van ossenhaas € 14,00
Carpaccio Chianina(Italië) € 24,00
Terrine van ganzenlever € 23,00
Seranoham met meloen € 16,00
Beenhesp met crudités en pickles € 15,00

Warme voorgerechten

Kaaskroketten € 11,00
Huisgemaakte garnaalkroketten € 17,00

duo van kaas & garnaalkroketten € 13,00

Scampi’s van de chef (gebakken scampi’s geflambeerd met Pernod en een pittige roomsaus) € 24,00
Gebakken ganzenlever met appeltjes € 19,00
Toast met merg € 19,00
Kalfszwezeriken € 22,00

Visgerechten

Tomaat garnaal(2 stuks) € 28,00
Scampi’s van de chef € 27,50
Vis van de dag : dagprijs 

Specialiteiten

Limousin, côte à l'os ( voor 2 personen) 100% Biologisch gekweekte runderen  
Europese Filet Pure volgens voorraad: € 74,00

- limousin (Frankrijk) € 35,00
- Filet pur (Schotland) € 35,00
- Aberdeen Black Angus (Schotland) € 39,00

Dry Aged Beef

In de rijpcel, een donkere ruimte met een luchtvochtigheid van 85 % en een temperatuur tussen 0 en 3 graden, wordt bindweefsel door de enzymen in het vlees afgebroken. Daarnaast droogt het vlees wat in waardoor het malser en intenser wordt van smaak.

Holsteiner, afkomstig uit het noorden van Nederland
zeer doormarmerd met een zeer intense smaak. ( 450 gr )        € 44,00

Belgisch Witblauw Rib-Eye, 6 weken gerijpt (450 gr)               € 44,00

Black Aberdeen Agnus Rib-Eye, + 8 weken gerijpt (350 gr)      € 42,00
Grasgevoederde runderen die hun vrije loop hebben in de Schotse Highlands.
Zeer smakelijk gemarmerd rundsvlees 

Aubrac Rib-Eye, + 8 weken gerijpt (350 gr).                         € 44,00
De runderen voeden zich van mei tot september met het sappige gras van de hooglandweiden van de Aubrac (Frankrijk)
Er wordt niet bijgevoederd met maïs of gerst om zo de uitgesproken smaak te behouden 

Galician Rib-Eye ‘the Gladiator’, (Spanje) 500 gr, + 8 weken gerijpt.   € 52,00
Sterk doormarmerde Rib-eye.

Vleesgerechten

Geflambeerde pepersteak € 29,00
Filet pure € 35,00
Lady steak ( 250 gr) € 27,50
Filet pure "De veehandel"(roomsaus met foie gras en truffel) € 42,00
Filet pure "Rossini" (met gebakken ganzenlever en truffeljus) € 44,00
Entrecôte (500 gr) € 29,00
Belgische zesrib (600 gr) € 29,00

Zesrib Galician ( 500 gr ) € 38,00
Binnenspier met sjalotten € 22,50
Steak Tartaar € 27,00
Ossehaas "Robespierre" € 29,00
Lamscarré met warme groenten en aardappelgratin € 33,00
Paardenfilet € 32,00
Lady paardenfilet € 25,00
Kalfslever met ajuin € 25,00
Kalfslever "dijonaise" € 27,00
Kalfsnìeren natuur € 21,00

Kalfsnieren mosterdsaus € 25,00
Kalfszwezeriken € 37,00

Groenten

Sla met tomaten, groene sla, rauw witloof € 4,00

Dagverse warme groeten € 9,00


Sauzen

Peperroom, provençale, béarnaise of marchand de vin € 4,00

Nagerechten

Chocolademousse € 7,50

Créme brulée € 9,00
Rijstpap € 7,00
Tiramisu € 9,00
Dame Blanche met Callebaut chocolade € 8,50
Sabayon (min. 2 pers.) pp € 9,00
Tarte Tatin met vanille-ijs en geflambeerd met Calvados € 11,00
Kaasschotel (van kaasmeester Van Tricht) € 14,00


Bakwijze van het vlees

Bleu: lauw van binnen met een kort aangekorste buitenzijde
Saignant: licht gebakken met een warme rode binnenzijde, de smaak van het vlees komt volledig tot uiting
A point:goed gekorste buitenzijde met een roze binnenkant – bloedloos
Bien cuit: goed doorbakken – de smaak van het vlees gaat hierbij echter verloren

 

Voor groepen vanaf 6 personen gelieve de keuze te beperken tot 4 verschillende voor- en hoofdgerechten.  

Suggesties

MENU DRY AGED  

                                                                                 

                                                                                   

€ 85,00 per persoon (minimum 2 personen )

Pata negra

of

carpaccio Chianina

of

Kalfszwezeriken

≡

Aberdeen Black Angus Rib-Eye

of

Aubrac Rib-Eye

of

Aberdeen Black Angus Filet Pure

met saus en sla naar keuze en frietjes

≡

Sabayon

of

Tarte Tatin Geflambeerd met Calvados

 

 

 

Drankkaart

Aperitieven

Coupe Champagne Lassaigne € 11,00
Aperitief Maison (Cava met Fraise de Bois) € 8,00
Cava € 6.00
Martini wit € 6,00
Martini rood € 6,00
Porto rood € 6,00
Porto wit € 6,00
Oude Porto € 8.50
Sherry Dry € 6,00
Gancia € 6,00
Pineau des Charentes € 6,00 
Kirr € 8,00
Kirr Royale € 11,00
Campari € 7,00
Campari orange € 9,00
Picon €7,00
Picon witte wijn € 9,00
Ricard € 8,00

Frisdranken

Coca cola € 3,00
Coca cola light € 3,00
Coca cola Zero € 3,00
Tonic € 3,00
Fanta € 3,00
Tomatensap € 3,00 
Ice Tea € 3,00
Taunus Bruisend 0.25 cl € 3,00
Taunus Bruisend 0.75 cl € 6.25
Chaudfontaine plat 0.50 cl € 3.45
Chaudfontaine plat 1 L € 5.25
Vers fruitsap € 4.50  

 

 

 

 

Bieren

Cristal van het vat € 3,00
Leffe donker € 4,00
De Koninck € 3.00
Duvel € 4.75
Hoegaerden € 4,00
Carlsberg € 4,00

Sterke Dranken

Sambucca € 7.00
Cointreau € 8.00
Grand Marnier € 8.00
Amaretto € 7.00
Limoncello € 6.50
Grappa € 8.00
Filliers 5 jaar 38° € 5.00
Filliers 8 jaar 50° € 5.50
Elixir d’Anvers € 7.00
Poire William € 9.50  

Whisky

J&B € 7.50
Johnnie Walker Red Label € 7.50
Johnnie Walker Black Label € 9.75
Chivas Regal € 9.75
Glenfiddich 12 jaar € 9.50
Glenfiddich 15 jaar € 11.50
Glenmorangie € 8.50
Old Pulteney € 10.00
Oban € 12.00
Glenrothes € 13.00
Jack Daniels € 8.00  

Warme Dranken

Mokka € 3.00
Espresso € 3.00
Cappuccino
met gestoomde melk of slagroom € 3.75
Thee € 2.75
Verse muntthee € 4.00

Irish Coffee € 10.00
French Coffee € 10.00
Italian Coffee € 10.00

 

Cognac – Calvados - Aarmagnac

Otard Baron € 9.50
Otard Baron VSOP € 11.50
Remy Martin € 10.50
Bas Armagnac 20 jaar € 19.00
Calvados Château du Breuil VSOP € 9.50
Calvados Château du Breuil 15 jaar € 15.00
Calvados Château du Breuil 20 jaar € 19.00  

 

 

Menu - ENG

Menu “De Veehandel” €49.50 per person 
(minimum 2 persons) 
Ham with Vegetable crudité or Carpaccio or Shrimp croquette 
***** 
Rib roast or beef filet with sauce (at choice), chips and salad 
***** 
Coffee or tea Crème brûlée or Ice cream whit chocolate sauce

Appetizers

Iberian ham (Iberico De Bellota Reserva) 50 grams €21.00  // 100 grams €35.00 
Satay from beef filet (4pieces) with homemade Curry sauce €14.00

Soups

Soup of the day €8.00 
Spring pea soup with bread crusts €9.00

Cold Starters

Stuffed Tomatoes with Grey Shrimps (1 piece) €15.00 
Smoked salmon with toast €15.00 
Carpaccio (thin slices of red meat with olive oil and rocket salad) €13.50 
Carpaccio of Chianina with olive oil and rocket salad €24.00 
Serrano Ham with Melon €16.00 
Ham with Vegetable crudité €12.00 
Foie Gras terrine €18.50

Hot Starters

Cheese Croquette €10.00
Homemade Shrimp croquette €13.00 
Bone marrow with toast €14.50 
Sweetbread/Ris €19.50 
Baked Foie Gras with apple €22.50 
Baked Shrimp Scampi with cream sauce €16.00

Specialty’s

Limousin cow : Rib roast (2 persons) €59.50
European Beef Filet

- limousin (France) €33.00
- Beef Filet (Scotland) €33.00
- Aberdeen Angus (Scotland) €37.50

Dry Aged Beef

Holstein beef : From northern reginons of Netherland.
Dry aged for 8 weeks very specific taste. €38.00

Belgium Rib-Eye : Dry Aged for 6 weeks (450 grams ) €36.00

Black Aberdeen Angus Rib-Eye : dry aged for 8 weeks (350 grams)
From northern regions of Scotland
Angus beef hardly needs an introduction; it is renowned for its fine marbling texture and superlative eating qualities. €38.00

Aubrac Rib- Eye : Dry aged for 8 weeks (350 grams )
originates from the Auvergne in Southern France, specifically a small town called Aubrac.
Fed only with grass and hay. €42.00

Galician Rib-Eye (The Gladiator) : (Spain) 500 grams. Dry aged for 8 weeks.
Strong marbling texture. €49.00

Meat Dishes

Peppercorn Steak (steak with a creamy peppercorn sauce) €21.00
Beef Fillet (Scotland) 350 grams €33.00
Lady Beef Fillet 250 grams €26.00
Beef Fillet “De Veehandel” (cream sauce with Foie Gras and truffle) €34.75
Beef Fillet “Rossini” ( baked Foie Gras (50 gram) and truffle sauce) €39.00
Entrecote (500 grams) €26.50
Belgium Rib-Eye (600 grams) €24.50
Steak Tartare €25.50
Beef Fillet “Robespierre”(Rocket salad, capers, sundried tomatoes and parmesan cheese ) €26.50
Lamb chops with vegetables and Potatoes gratin €29.00
Horse Fillet €25.00
Lady Horse Fillet €21.00
Veal liver with unions €23.00
Veal liver with mustard sauce €25.00
Veal kidneys €19.50
Veal kidneys in mustard sauce €21.50
Sweetbread €33.50

Vegetables Salad with tomatoes / Green salad / Belgian endive salad € 3.00
Hot vegetables € 9.00

Sauces

Mushroom cream sauce € 3.00
Pepper cream sauce € 3.00
Provencal sauce € 3.00
Béarnaise € 3.00
Red wine sauce € 3.00

Navigatie

  • Home
  • Ons restaurant
  • Eten en Drinken
  • Foto’s
  • Contact
  • Reserveren

Contact

Lange Lobroekstraat 61, 2060 Antwerpen

+32 (0)3 271 06 06

info@de-veehandel.be

De Veehandel Copyright 2021 © Privacy Policy.

Concept & design: www.dynamoo.biz

Back to desktop version Back to mobile version

Login form

  • Forgot your username?
  • Forgot your password?